söndag 15 september 2013

Fjärde veckan

 I fredags var det försäljning av blommor i vår butik på skolan, så vi fick plantera krukväxter. Det var extra roligt för det finns så mycket blompynt och material som vi fick använda oss av.
I veckan gjorde vi även olika arrangemang i oasis.
 
  Bilden visar ett litet snitt där man ska vattna i så att oasisen inte torkar.
Oasisen får inte synas när arbetet är klart. Man börjar alltid längst ner på oasisen och bygger uppåt med blommor eller blad i symmetri. Först sätter man glest med små blad vågrätt och gör lika på diagonalen sedan bygger man vidare i lodrät form.
 
 Först gjorde vi en nivåbukett i oasis. En nivåbukett ska sträva uppåt och ha en mittpunkt och även en baksida.
 En rund bordsdekoration med regelbunden placering, även den i oasis. 
 Ett arrangemang som kanske passar på en affärsdisk.
 
 Här är våra blommor i skolans kylrum. Jag tror att alla våra blommor blev sålda i skolans butik i fredags.
Vi fick även lära oss olika stiftningstekniker som invändigt eller utvändig trådninng, gaffelteknik m.m. 
Under dagen när vi övade stiftningsteknik upptäckte jag att det krävs en stor portion tålamod och ett gott självförtroende. När läraren säger gör om och gör rätt, gör om och gör om. Våra lärare vill förstås att vi ska kunna blomstergrunderna perfekt, för det kommer att ge oss en bas och trygghet som framtida florist. 
Det krävs nog även ett stort tålamod att vara lärare;)
 
 Jag köpte hem lite blandade rosor till helgen och band en luftig rundbunden bukett i spiralteknik. Man kan ju tro att man får nog i skolan. Men inte då, för det är ju så himla roligt med blommor.
 
Vår bibel
Binderi Teknik Design.

1 kommentar:

  1. Hej Anette! Jag är så glad att jag hittade din blogg ikväll. Både för att jag får massor av inspiration av alla blomsterarrangemang du gjort och för att jag letar efter denna bok, "Floristbibeln". Jag ska börja plugga till florist nu i slutet av januari och söker intensivt efter denna bok! Har du kvar den och kan tänka dig att sälja den?

    SvaraRadera