fredag 30 augusti 2013

Första veckan.

Välkommen till min blomsterblogg!

Min förhoppning är att jag kan inspirera och ge lite tips på vad jag får lära mig på min floristutbildning.

 Ett glatt gäng fick åka till det vackra Läckö slott i Lidköping. Slottet har en Barock stil där symmetrin är en viktig del som kommer igen i dagens blomsteruppsättningar. Den dekorativa stilarten. Vi fick tyvärr inte ta kort på rummen på slottet där fönster och dörrar utstrålade symmetri med varandra. 
 Alla slott med ära har ju en slottsträdgård, så även Läckö slott. Där roade jag mig att fotografera fjärilar.
Jag hann även göra en stiftad tärnbukett första veckan.
 Sen fick vi åka till naturreservatet Uggleberget i Töreboda kommun.
 Där fick vi inspiration ifrån den vackra naturen. Den vegetativa stilarten kallas Jugend stil som även den kommer igen i dagens blomsterarrangemang. Såsom rankor, växter och döda material m.m
 Jag fick lära mig att mossan som man gör kransar av heter väggmossa och växer på stubbar och stora rötter. Mossan är inte så kraftig men väldigt tät.
 Inspirerad av min lärare som gjorde arrangemang ute i skogen av växter. Så var det hem och prova om man kunde göra något liknande. När jag fortfarande behöver ett vakande öga över mig så hjälper min katt Stina mig. Hon tyckte det fattas en linnea ranka.
 
Min lärare Fredrik sa att man ska titta på hur växterna ser ut på marken i skogen och efterlikna det naturliga. 
Ett mosshjärta.
Klipp ut ett hjärta i kartong och ta mossa runt om och det gör inget om det blir några småbitar av mossan för det är bara att lappa ihop med spoltråd. Börja i änden längst ner och snurra runt tråden så den får ett fäste. Sen är det bara att binda hjärtat med tråden härs och tvärs så den blir stabil. Tar du en silvrig tråd eller med en annan färg så blir det ett fint mönster på hjärtat. Börja sen att dekorera på hjärtat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar